Úřad městské části Praha-Slivenec

Volejte: 251 818 044, 251 813 754

Pište: slivenec@praha-slivenec.cz

Facebook

background

Kvízy pro seniory

V období, které najednou trávíme doma, někdo sám a izolovaný, pozorující okolí z okna s rouškou na nose, nemusí být vždy povzbuzující. Zvláště, když jsme zvyklí společnosti, chodíme cvičit, chodíme do přírody, divadla, kina – prostě je nám dobře mezi lidmi. Současný nouzový stav není tragédie. Nejdůležitější je zůstat zdráv, nebo se uzdravit.

Senioři ve Slivenci a Holyni mají velké štěstí. Po celou dobu pandemie je po mailu napíná, nutí přemýšlet a hledat informace pan Pavel Podzemský. Společně s panem Jardou Balíkem, Věrou Přibyslavskou a Aničkou Novotnou připravuje kvízy a rozesílá je všem, kteří o ně mají zájem. Každý kvíz obsahuje vtipný popis místa a fotografie, z nichž máme místo poznat. Nám už zbývá jen sedět před obrazovkou, uhodnout výsledek a napsat zpět Pavlovi, jak jsme chytří. Pavel z nás má radost, pochválí nás a než se nadechneme, máme v poště kvíz nový.

Pro veliký úspěch jsme se rozhodli kvízy zveřejnit i na našich internetových stránkách. Tak se podívejte, jak luštění kvízů zvládnete.

Samozřejmě, že již své odpovědi nikomu neposílejte 🙂 . Řešení kvízů naleznete i na našich webových stránkách.

Tyto stránky vznikly v období nouzového stavu na území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru (označovaný jako SARS CoV-2) způsobující onemocnění COVID-19 v roce 2020-2021.

V loňském roce 2020 až do poloviny letošního roku 2021 – tedy v době koronavirové senioři ve Slivenci a Holyni se zabývali luštěním kvízů. Historii, zeměpis a jiné oblasti vědění jsme si ověřovali ve wikipedii, na internetu, v mapách, v učebnicích a snažili jsme se odpovídat na otázky obratem a správně. Na přiložené mapě máme označená místa bodem a číslem kvízu. Chybí jen místa a čísla kvízů, kde jsme výsledky umístili mimo republiku (č. 45, 46, 50), místa obecná (č. 28, 29, 38, 39, 43, 61). Pohledem na mapu vidíme, kde jsme ještě nebyli, co neznáme a co by nás čekalo krásného v naší vlasti.

Za seniory: Krejčová

Autor: derivative work Виктор_В https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Relief_Map_of_Czech_Republic.png