Úřad městské části Praha-Slivenec

Volejte: 251 818 044, 251 813 754

Pište: slivenec@praha-slivenec.cz

Facebook

background

Místní poplatek za psa 2022

S novým rokem začalo i nové  období pro uhrazení  místního  poplatku ze psů.  Pro  rok 2022 jsou sazby poplatků ze psů stejné jako v letech minulých.

Majitelé s trvalým pobytem nebo s povolením pobytu (podle předpisů cizineckého práva) na území naší městské části mají poplatek :   300,- Kč za jednoho psa jednoho majitele, 600,- Kč za každého dalšího psa stejného majitele;

poživatelé všech důchodů a osoby  starší 65 let pak mají poplatek ve snížené výši  200,- Kč za jednoho psa jednoho majitele  a 300,- Kč za každého dalšího psa stejného majitele.

Platbu můžete provést v hotovosti  přímo na úřadě nebo převodem na účet  MČ Praha – Slivenec, je třeba uvést variabilní symbol (máte uvedený na dokladu z loňské platby) nebo alespoň specifický symbol ve tvaru : 10+číslo popisné pro Slivenec, 20+číslo popisné pro Holyni a 30+číslo evidenční pro chaty.

V případě, že již pejska nemáte, musíte jej na úřadě odhlásit.  Stejně tak je třeba ohlásit jakoukoli změnu (změna počtu psů, změna bydliště, přiznání důchodu). Zároveň připomínáme povinnost každého majitele psa na území hl. Prahy mít psa registrovaného v Registru chovatelů vedeného u Magistrátu hl. m. Prahy. Registrační kartu chovatele psa si můžete stáhnout  na našich webových  stránkách nebo  vyzvednout na úřadě. Všechny změny, které mají vliv na výši a placení místního poplatku ze psů, je poplatník povinen nahlásit   do 15 dnů správci poplatku.

Místní poplatek  musí být uhrazen  do 31. března 2022.

Dotazy k platbám směřujte na valtrova@praha-slivenec.cz nebo 251 812 249.