Úřad městské části Praha-Slivenec

Volejte: 251 818 044, 251 813 754

Pište: slivenec@praha-slivenec.cz

Facebook

background

REUSE sobota ve Slivenci

Sobota 3. září 2022 mezi 11:00-17:00

(parkoviště u rybníka)
Zbavte se přebytečných věcí a dejte jim druhou šanci!

Zároveň si najděte něco pro sebe a udělejte něco pro svou peněženku, domácnost i planetu! Reuse sobota je společná iniciativa Magistrátu hl. m. Prahy, organizace Swap Prague a Městské části Praha – Slivenec.
V tento den můžete přinést či přivézt na místo události věci, které již doma nepotřebujete, ale někomu jinému dobře poslouží. I vy si sami si také určitě něco najdete. Ať už přinesete nábytek, oblečení, dekorativní předměty, nádobí, příbory, drobné předměty z domu i zahrady, doplňky, knihy, či pokojovky, jistě tím uděláte někomu radost. O předměty, které se nerozeberou, se postarají spolupracující organizace.

Dorazte i na doprovodný program přibližující reuse praktické tipy i zero waste nebo péči o nábytek a význam používání věcí z druhé ruky. Tato sobota bude o navracení věcí do oběhu, společně tak máme moc dát věcem nový život, druhou šanci. Těšíme se na vás.
SWAP – přineste věci v krásném stavu, ty, které máte doma navíc Můžete si zase najít něco, co se hodí vám. Vše, co přinesete, Tým Swap Prague vše na místě roztřídí, vyžehlí a připraví tak, aby si je mohl vzápětí odnést ten, komu se hodí.
Další workshopy a přednášky budou brzy zveřejněny.
Dotazy: hello@swapprague.cz
Organizují či se podílí:
Swap Prague
MHMP
MČ Praha-Slivenec

Nábytková banka Praha
Spoluorganizátoři akce z organizace SWAP PRAGUE připomínají: „Nezapomeňte, že znovu užíváním věcí, rozumným až střídmým nakupováním ideálně lokálním, tříděním, recyklací a posíláním věcí dál šetříme energii, planetu a prodlužujeme životní cyklus výrobků. Děkujeme, že v tom jedete s námi, zašíváte a opravujete a staráte se.”