Úřad městské části Praha-Slivenec
K Lochkovu 6, 154 00 Praha 5 - Slivenec
tel: 251 818 044, 251 813 754, fax: 251 811 587
e-mail: slivenec@praha-slivenec.cz, posta@praha-slivenec.cz


Úvodní strana  Fotogalerie/Články  >  Fotogalerie/Články 2010  >  9.10.2010 - Slavnost na novém hřišti 

9.10.2010
Slavnost na novém hřišti
V sobotu 9.10.2010 bylo ve sliveneckém fotbalovém areálu slavnostně uvedeno do užívání nové tréninkové hřiště s umělým povrchem 3. generace.
Po přestřižení pásky, kterého se účastnili zástupci vedení obce a vedení AFK Slivenec, krátce promluvila starostka Jana Plamínková, která poděkovala MHMP za dotaci, díky níž se začal slivenecký sportovní areál proměňovat do nové podoby víceúčelového sportoviště.

Po tomto úvodu, který zpečetilo i perlivé šampaňské, již nic nebránilo tomu odstartovat sportovní odpoledne na novém povrchu.

Během tohoto odpoledne se uskutečnil miniturnaj čtyřčlenných smíšených týmů a následně pak zápas veteránů Slivence a Holyně.

Počasí všem neobyčejně přálo, a tak ve 14.30h za krásného slunečního počasí mohl proběhnout výkop prvního dvojutkání fotbalového miniturnaje. Hrálo se ve skupinách Profík a Rodinkáři na dvou hřištích. Účastníci se do toho dali s plnou vervou a nasazením bez ohledu na rozdílnost věku a fyzických možností jednotlivých hráčů. Útok střídal protiútok, povedené nahrávky a střely se občas střídaly s těmi méně zdařilými. Prostě bylo to klání se vším všudy. Rozhodčí pískali spravedlivou rovinu a nekompromisním přístupem přispěli ke slušné úrovni turnaje.

Tabulky skupin:


K bojům o celkové 1. - 4. místo již nedošlo, síly a hlavně čas ubývaly a bylo záhodno navázat dalším programem. Rozhodčí i přesto dokázali bravurně sestavit výsledné pořadí celého turnaje dle výsledků ve skupinách. Dnešní výpočetní technika prostě umí vše, a ani se nemuselo „jít štěstíčku trochu naproti…“, jak to známe ze soutěží „podobné“ úrovně.

Pořadí v turnaji:
                          1. 1.FC Pecka
                          2. Okresní přebor
                          3. Rastamani
                          4. FC Višňovka
                          5. Silný mutanti
                          6. Korálci
                          7. Kulomet

Během turnaje dále probíhalo divácké hlasování o Nejsympatičtější tým turnaje. Dva vylosovaní hlasující (Růža, p.Hubásková) byli též obdarováni drobnými pochutinami. Platných hlasů se sešlo celých 32 a výsledek? Nejsympatičtějším týmem byl vyhlášen 1.FC Pecka.

A jak to dopadlo s 1. cenou - velkým dortem ve tvaru fotbalového hřiště? Pořadatel při počáteční osvětě pravidel turnaje naznačil očekávaný fair play záměr, že „se o dort rozdělí všichni zúčastnění“. Nezbývalo, než tak učinit, neboť vítězný tým (byť pořadatelův) neměl čas ani sílu na další změnu pravidel. A tak se o hlavní cenu pro vítěze rozdělili hráči, fanynky, fandové i rozhodčí. Prostě všichni, kteří zrovna nedrželi dietu.
Turnaj v číslech:
                          turnaje se účastnilo 7 týmů (cca 34 hráčů),
                          padlo krásných 35 gólů (10 penalt),
                          nejmladšímu hráči bylo 3,5 roku, nejstaršímu ….(Jirka Plamínek) let,

Bylo rozdáno: 10 týmových a dvě divácké ceny, přes desítku diplomů, dort atd. Ceny k turnaji poskytly: RC Pecka a MČ Slivenec.

Za profesionální rozhodčí a logistickou podporu patří dík AFK Slivenec, za organizaci pak děkujeme RC Pecka a MČ Slivenec.

Po ukončení miniturnaje se uskutečnilo derby veteránů Slivence a Holyně. Tým Holyně nedokázal využít svých předností, kterými byly díky celkovému nižšímu věkovému průměru především rychlost a pohyblivost a vsadil příliš na individuální hru, bohužel navíc doplňovanou častými zbytečnými ztrátami míče. Touto taktikou neměl tým Holyně proti týmu Slivence žádnou šanci. Slivenecké mužstvo bylo poskládáno ze zkušených a ostřílených hráčů - jasně fotbalovějších. Hráči Slivence si krásně si míč předávali po zemi z nohy na nohu a tým Holyně neměl žádnou šanci. Slivenec po zásluze jasně vyhrál 4:0. Kromě předvedené hry Slivence stojí za vyzdvihnutí především výkon brankáře Holyně Standy Pravdy, který hodně „tutovek“ pochytal a bez něhož by rozdíl byl mnohem větší. Po utkání převzal za vítězné mužstvo Slivence pohár a lahev šampaňského kapitán Červenka.

Za zorganizování a přípravu zápasu veteránů patří poděkování panu Ficálovi a panu Červenkovi.

Fotbalovým kláním bylo nové hřiště patřičně prověřeno. Můžeme se jen těšit na plánované rozšíření sportovního areálu dle projektu, který byl na místě všem účastníkům prezentován a na další sportovní dny na krásném hřišti jako byl tento.

František Polák, Daniel Kudlák