Slivenecké masopustní veselí pořádala městská část poslední únorovou neděli za krásného slunečného počasí.
Setkání maškar v parčíku u kostela Všech Svatých bylo již v brzkých odpoledních hodinách. Stále ještě zasněženou náves obarvil pestrý maškarní rej, který dobře bavila skupina kejklířů na chůdách – Mimotaurus, k poslechu hrála, ve Slivenci již dobře známá, poberounská kapela Třehusk a stánky před statkem Křižovníků nabídly medovinu a balonky.

Průvod masek se poté vydal na trasu obcí. První zastavení se konalo u proslulého Řeznictví Gorgl, které, stejně jako v minulém roce, poskytlo sponzorským darem masopustní pohoštění. Jelítka, jitrnice, domácí tlačenka i slivovička a navíc dobroty, které napekly ochotné slivenecké hospodyňky ještě přispěly k už tak dobré náladě. Zahřál i rum, který věnovaly Potraviny paní Dubové. Ta nezapomněla ani na nejmenší- cukrovinek bylo k radosti dětí dost.

Za zvuků staropražských melodií se průvod vydal ke druhému zastavení, do zahrádky La Festa Ristorante, kde se všichni mohli občerstvit pizzou a svařeným vínem. Masopustní rej se potom, jak je již tradicí, vydal za asistence policie ČR, na cestu do Holyně. Tam si na náměstí Pod Lípou mohli masopustní návštěvníci zatančit a zakoupit med, cukrovinky, balonky a další občerstvení a na sále hostince, který sponzorsky propůjčila Restaurace U Knotků, tanec i masopustní hodování pokračovalo až do večerních hodin.

Celý program masopustu se mohl vydařit jen díky obecnímu pochopení, nadšení a velkorysosti Řeznictví Gorgl, Ristorante La Festa, Restauraci U Knotků, OS Na Kraji, OS RC Pecka a dalším nejmenovaným dobrovolníkům. Všem patří dík. Mimořádné poděkování patří Milušce Pavlíčkové – Pravdové. Bez jejích kostýmů by slivenecký masopust nebyl tím, čím je!

thn00001.jpg thn00002.jpg thn00003.jpg thn00004.jpg thn00005.jpg
thn00006.jpg thn00007.jpg thn00008.jpg thn00009.jpg thn00010.jpg
thn00011.jpg thn00012.jpg thn00013.jpg thn00014.jpg thn00015.jpg